IHK 2016/2017-joukkueen perustamiskokous 9.3.
Julkaistu: 03.03.2024 21.39

IHK 2016/2017-joukkueen perustamiskokous 9.3.

Tervetuloa 9.3.2024 klo 13.50 alkaen (Leijona-kiekkokoulun aikaan) kiekkokoulun pukukopissa järjestettävään IHK 2016/2017 (U7/U8) -joukkueen perustamiskokoukseen. Kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki joukkueen toimintaan osallistumisesta kiinnostuneet.

IHK:hon perustetaan 2016 & 2017-syntyneiden joukkue. Joukkueeseen on tervetulleita myös aiemmin tai myöhemmin syntyneet, eikä joukkueessa mukana oleminen ole myöhemmin este siirtyä omaan ikäluokkaan tarpeen ilmetessä.

Joukkueen perustaminen etenee:

  • joukkueen perustamiskokous
  • joukkueharjoitukset alkavat, 1-2 / vko kevätkauden ajan (huhtikuun loppuun asti)
  • joukkueen organisaation valitseminen ja perustaminen (joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, apuvalmentajat, huoltajat, viestijä)

Joukkueen urheilullinen toiminta

Keväällä 2024 joukkue harjoittelee 1-2 kertaa viikossa huhtikuun loppuun saakka. Harjoitusten lisäksi on mahdollista järjestää harjoitusotteluita muita joukkueita vastaan.

Syyskauden alkaessa elokuussa joukkueharjoitukset alkavat uudestaan. Kiekkokauden vaihtuessa (huhti-toukokuun vaihteessa) joukkue on ”kasvanut” U8/U9:ksi ja joukkue ilmoitetaan Leijonaliigaan. Leijonaliigan pelit alkavat lokakuussa ja tästä alkaa jännitys - vanhemmilla suurempana kuin itse artisteilla. 😊 Leijonaliiga on Jääkiekkoliiton sarja nuorimmille ikäluokille, missä pelataan 3 vs. 3 ja 4 vs. 4 pelimuodoilla.

Joukkueen organisaatio

Toimiakseen joukkue tarvitsee hyvin toimivan organisaation. Joukkueen organisaation runko muodostuu aktiivisista vanhemmista, tärkeimpänä yksittäisenä osatekijänä on joukkueenjohtaja. Joukkueenjohtajan apuna on rahastonhoitaja, joka vastaa/avustaa jojoa joukkueen budjetin laatimisessa sekä muista rahaliikenteeseen liittyvissä asioissa. Tehtävien alkuun saattamisessa (ja myös toki myöhemmin) on saatavissa apuja seuran vanhempien ikäluokkien vastaavilta sekä totta kai myös seuran toimihenkilöiltä.

Joukkueen vastuuvalmentaja on Markus Nousiainen, hänellä on yli 18 vuoden kokemus juniorivalmentamisesta. Markus on luotsannut IHK:n 2011-syntyneiden joukkuetta sen perustamisesta keväästä 2018 lähtien. Kaudella 2021-2022 Markuksen vastuu kasvoi 2010- ja 2011-syntyneiden joukkueiden yhdistyessä ja tätä pestiä Markus on hoitanut menestyksellisesti tähän kevääseen asti. Ennen IHK:ta Markus on valmentanut OKK:ssa. Peliurallaan Markus pelasi maalivahtina ja kokemusta löytyy mm. Jokerien maalinsuulta.

Harrastamisen kulut

Kevätkauden ajalta ei tule kovin suuria kuluja, nämä tarkentuvat vielä. Tulevan kauden kuukausimaksu tarkentuu joukkueen budjetin laadinnan jälkeen. Mutta se tullee asettumaan 100-120 € tasolle. Perinteisesti IHK:ssa kuukausimaksut on pyritty jaksottamaan niin, että kuukausimaksu maksetaan 10 kuukauden ajan ottaen huomioon kesätauon. Tämä on toki joukkueen päätettävissä, miten kuukausimaksut tullaan jaksottamaan.

Vähävaraisille perheille on tarjolla eri instanssien tukimahdollisuuksia, näiden hakemisessa tulee perheiden olla aktiivisia. Näitä tukia ovat mm. Jääkiekkoliiton tuet (jotka haetaan keskitetysti perinteisesti vuoden vaihteen tienoilla) sekä esimerkiksi SOS Lapsikylän Unelmista totta -ohjelma.

Mediassa paljon esillä olleet kalliit varustekustannukset, ovat lähtökohtaisesti liioiteltuja – tosin vanhemmissa ikäluokissa (U16 ->), ja varsinkin huippukiekon osalta, osittain paikkansapitäviä. Varustekustannuksia pystyy hillitsemään varusteiden kierrätyksellä, harkitsemalla kuinka kalliin varusteen lapsi oikeasti tarvitsee sekä myös pitämällä mielessä, että joka kaudelle ei tarvitse ostaa uusia varusteita. Varsinkin pelaajabaanan alkuvaiheessa varustekustannukset ovat hyvinkin maltillisia.

Harrastamisen kuluja voidaan myös hillitä joukkueen aktiivisella varainhankinnalla. Varainhankinta voi pitää sisällään esimerkiksi vanhempien tekemää talkootyötä (esimerkkeinä lumenpudotukset, liikenteenohjaukset tapahtumissa), myyntityö tai tukijoiden hankinta.

IHK seurana

Itä-Helsingin Kiekko ry on vuonna 1974 perustettu jääkiekkoon keskittyvä urheiluseura, joka on ainoita pääkaupunkiseudulla toimivia itsenäisiä, suurseurojen sateenvarjojen ulkopuolisia, jääkiekkoseuroja. Seuran toiminta keskittyy koilis-Helsinkiin, Malmin jäähallille. Seura haluaa auttaa nuoria kasvamaan jääkiekkoharrastuksen parissa rehdeiksi, juurensa tunteviksi kansalaisiksi. Tämän vuoksi seuran pelipaitoihin on lisätty Suomen lippu sekä Helsingin vaakuna, joita pelaajat voivat ylpeydellä kantaa.

Seuran painopistealueena on lapset ja nuoret. IHK:n toiminta-ajatuksena on mahdollistaa mahdollisimman monen lapsen ja nuoren jääkiekon harrastaminen, isona aspektina mahdollistamisessa on myös taloudellinen näkökulma. Jääkiekko on profiloitunut kalliina harrastuksena, joka osittain onkin totta korkeiden jäämaksujen nostaessa harrastuksen hintaa. IHK seurana pyrkii toimimaan mahdollisimman kustannustehokkaasti. Keinoja kustannustehokkuuden kasvattamiseen ovat muun muassa:

  • Ei tyhjää jäätä -periaate, jää jaetaan tarvittaessa usean joukkueen kesken osallistujamäärän takaamiseksi
  • Järkiperäinen seuravaatteiden hankinta tarpeen – ei malliston mukaan sekä niiden kierrätys seuran kirpputoripalstalla
  • Seuran insentiivien ohjaaminen suoraan harrastajien hankintahintaan mm. Pelipaidoissa, seuravaatteissa ja valokuvaushinnoissa
  • Seuran hallitus ei nosta kokous- tai muita palkkioita
  • Seuran joukkueet osallistuvat pääsääntöisesti vain lähialueella järjestettäviin turnauksiin - joukkueet ovat toki vapaita järjestämään pidempiäkin turnausmatkoja vanhempien näin sopiessa


Lapsen jääkiekkouran eteneminen

IHK on tuottanut Pelaajabaanan, missä kuvataan jääkiekon harrastamista lapsivaiheessa. Pelaajabaana on saatavilla seuran materiaalipankista.

Stadilainen jääkiekkoseura vuodesta 1974

Malmin Jäähalli - Talttakuja 6, Helsinki