Joni Viherlaakso on uusi valmennuspäällikkö
Itä-Helsingin Kiekko ryJulkaistu: 07.11.2023 19.32

Joni Viherlaakso on uusi valmennuspäällikkö

IHK:n valmennuspäällikkö vaihtuu, uusi valmennuspäällikkö on Joni Viherlaakso. Joni on pitkän linjan valmentaja ja kouluttautunut Suomen urheiluopistolla Liikunnanohjauksen tutkinnolla lasten ja nuorten valmentajille. Hän on toiminut seurassa aiemmin 2006/2007 -ikäluokkien vastuuvalmentajana vuosina 2015-2019. Ennen IHK:n valmennuspäälliköksi tuloaan, Joni on toiminut Helsinki Ringeten junioripäällikkönä - missä toimessa hän jatkaa. IHK:n ja Helsinki Ringeten lisäksi Joni on toiminut valmentajana muun muassa Red Wingsissä sekä valmentanut salibandyä Hakunilan Kisassa.

Joni Viherlaakso

“Kävimme IHK:n kanssa pitkän ja harkitun prosessin valmennuspäällikön toimeen ryhtymisestä. IHK:n esittämä haaste kiehtoi sekä mahdollisuus muokata perinteisen seuran tulevaisuutta. Näen, että kokemuksellani useista eri lajeista ja koulutuksellani pystyn auttamaan IHK:ta kehittymään tämän hetken tarpeiden mukaan. Näen, että IHK:n vahvuutena on laadukas toiminta ikäkausijoukkueissa valmentajista huoltajiin - toki unohtamatta vanhempien panosta. Valmennussuunnitelma on vielä osittain työn alla, mutta haluan tuoda seuraan laadukkaan arjen jokaiselle pelaajalle, jotta kaikilla pelaajilla on todellinen mahdollisuus kehittyä. Tavoitteenani on myös kasvattaa seuraa ja saada pelaajat haluamaan pelata nimenomaan IHK:ssa. Lisäksi harkinnassa on erilaisia synergiahyötyjen hakemista Ringeten kanssa.”

Puheenjohtaja Toni Korhonen on iloinen Jonin liittymisestä seuran vahvuuteen: “Joni oli oikeastaan lopulta ainoa vaihtoehto jonka halusimme jatkamaan Markon työtä - ja saimme mitä halusimme. Jonin kanssa käytiin perinpohjainen keskustelu ja viestejä vaihdettiin tiiviisti. Jonin koulutus, kokemus ja energia tuo uutta puhtia, voidaan sanoa että nyt lyödään pienempää vaihdetta sisään ja kiihdytetään vauhtia. Markon jäädessä vastaamaan kiekkokoulutoiminnasta näen, että paketti on seuran kannalta ihanteellinen. Marko on tehnyt timanttista työtä kiekkokouluissa, muun muassa ollut kehittämässä Jääkiekkoliiton kanssa aikusten kiekkokoulukonseptia ja pyöräyttänyt ne IHK:ssa käyntiin. Nyt Markolle vapautuu aikaa kehittää toimintaa edelleen ja osallistua jään tasolla paremmin kiekkokoulujen toimintaan.”

Marko Perkiö

Vuodesta 2014 lähtien valmennuspäällikön pestiä hoitanut Marko Perkiö luovuttaa pestinsä luottavaisin mielin Jonille. “Kaikelle on aikansa ja näen, että Joni on oikea, uuden sukupolven valmentaja joka tuo paljon uutta ajattelua seuraan. Olen saanut ohjata IHK:n valmennusta näkemykseni mukaisesti ja olemme esimerkiksi kouluttaneet IHK:n valmentajia yhdessä kiekkoliiton kouluttajien kanssa. Vaikka hallilla naama on kulunut ja ääni kuulunut, olen tyytyväinen, että oli mahdollista jäädä tekemään kiekkokouluissa jäätason töitä seuraan - varsinkin pienimpien lasten kanssa.” Marko ei siis jätä seuraa, vaan jatkaa kiekkokoulun rehtorin toimessa.

IHK onnittelee Jonia ja toivottaa molemmille onnea uusiin tehtäviin.

Stadilainen jääkiekkoseura vuodesta 1974

Malmin Jäähalli - Talttakuja 6, Helsinki